Aralık 25, 2012

dereotlu çemenli poğaça





gelelim bu mis gibi kokan poğaçanın tarifine:

malzemeler:
un(yarısı kepek yarısı buğday)
dereotu
peynir(miktarı arzuya göre)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
kabartma tozu,tek kullanımlık maya
tuz(peynir tuzluysa çok az koyun)
1 çay bardağı zeytin yağı
50-60 gr tereyağı
içine çemen(çemeni isterseniz koymayın)

yapılışı:dikkat edilecek tek nokta bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması.ve sütün sıcağa yakın olması..hepsini bir kapta yoğurdum ve hamur şekline getirdim.unun ölçüsünü vermiyorum.çünkü bardak ölçülerimiz aynı olmayabilir.
en son da hamuru biraz açtım elimle ve ortasına çemen koyup kapattım..üzerine yumurta sarısı işte bu kadar..tavsiye bir poğaçadır..AFİYETLE EMİ..

poğaça,dere otu,çemen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...