Mart 10, 2013

özbek pilavı



malzemeler:

bütün tavuk
3 adet soğan
1 çay bardağı kuşüzümü
bir paket şam fıstığı
2 su bardağı pirinç(miktarını çoğaltabilirsiniz)(pirinci sucak suda 1 saat bekletin)
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı tarçın
1 bağ maydanoz
1 su bardağı nohut(haşlanmış olsun)
tuz,karabiber
tereyağı,zeytin yağı


yapılışı:
önce tavuğu içine yarım limonu bütün olarak koyalım karabiber dökelim ve haşlayalım..tuzunu da koyarsanız daha lezzetli olur..
diğer yerde zeytin yağında şam fıstıklarını kavuralım içine  soğanları doğrayalım kavurmaya devam edelim..tereyağını ekleyelim.havucu,bezelyeyi,patatesi,nohudu, suda beklettiğimiz kuş üzümünü baharatlarını,pirincini son olarak da maydanozunu koyup altını kapatalım..
fırın kabına pilavımızı alalım üzerine haşladığımız tavuğu parçalayalım tavuğun suyundan üzerini biraz geçecek şekilde dökelim ve folya ile kapatıp fırına verelim..çıkarmaya yakın folyoyu kaldırın üzerine erittiğiniz tereyağını dökün kızarmasını bekleyin ve fırından çıkarın..afiyetle yemeniz umuduyla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...