Eylül 13, 2013

patatesli tavuk salatası,yaz meyveleri pastası,haşaşlı lokum ve bamya salatası tarifleri..


size enfes bir mönü hazırladım hepsinden afiyetle yemeniz umuduyla..

PATATESLİ TAVUK SALATASI


MALZEME LİSTESİ:

2 adet tavuk göğüsü
2 adet büyük boy patates
1 adet havuç
bir tutam dereotu
bol miktarda mayonez
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı tava yoğurdu
3-4 diş sarımsak
tuz,karabiber
cips


YAPIM AŞAMASI:
-patateslerimizin kabuklarını soyalım doğrayalım,biraz süt ve tuz ekleyerek haşlayalım.
-haşladığımız patateslerimizi çatalla ezelim tuzu eksik ise tuzunu ekleyelim.
-havucunu rendeleyelim.
-dereotunu kıyıp koyalım.
-2 çorba kaşığı kadar mayonez ilave edelim.
-tuz ve karabiberini ekleyip bir köşeye kaldıralım.

-tavuklarımızı haşlayalım.soğumasını bekleyelim ve elimizle didikleyelim.
-dişimize gelecek gibi cevizini dövüp ekleyelim.
-sarımsağını ezip koyalım.
-bol miktarda mayonez koyalım.
-yoğurdunu ekleyelim.tuzunu ve karabiberini ekleyip patateslerle birleştirmek için bir kap ayarlayalım.

ŞİMDİ İKİSİNİ BİRLEŞTİRME ZAMANI.

-ben önce kelepçeli bir kek kalıbı aldım.alt kısmını kullanmadım.
-bir tabağın içine kelepçeli kabı yerleştirdim.
-patatesi içine koydum ve bastırarak şekil verdim.
-tavuklu harcı  patatesin üstüne dağıttım.
-bir kaşık yardımıyla düzelttim ve üzerini resimdeki gibi süsledim.
-buzdolabına kaldırdım.kelepçeli kabı servis yapacağım zaman çıkardım.
-cipsle kenarlarını süsledim.
-afiyet olsun.

YAZ PASTASI:

MALZEMELER
1 adet pasta tabanı
1 adet kare  çikolata(istediğiniz çeşit)
1 paket vanilyalı creme ole
2,5 bardak soğuk süt
bir parça tereyağı
2 adet muz
2 adet şeftali
1 çay bardağı süt
biraz üzüm


YAPIMI:
-Creme oleyi sütle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
-çikolatayı benmari usülü eritelim..içine 1 çay bardağı süt ve tereyağı ekleyelim.
-pasta tabanının yarısını çikolatalı sütle ıslatalım.
-1 adet muz ve 1 adet şeftaliyi ezelim ve çikolatanın üzerine sürelim.
-dolaptaki kremanın yarısını sürelim ve diğer pasta tabanını üzerine kapatalım.
-kalan çikolatalı sütü ve kremayı sürüp meyvelerle süsleyelim.


HAŞAŞLI LOKUM

MALZEMELER:
2 su bardağı zeytin yağı ile açılmış haşaş.(haşaş koyu bir kıvamda olur siz onu yağ koyarak sürülebilir bilir kıvama getirirsiniz.
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un(5 su bardağı kadar kullandım.)
su

YAPIM AŞAMASI:
-hamur için su,sirke,un ve tuzu koyalım ve yoğuralım.
-un miktarı size kalmış ister azaltın ister çoğaltın.
-yoğurduğunuz hamur dinlenmesi için üzerine bir böz örtüp bir kenara alın.
-dinlenen hamuru parçalara bölün.
-şimdi her birininin içine haşaş sürme zamanı.
-birinci parçayı açın üzerine haşaşı sürün ve bohça gibi katlayın.
-diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
-ilk yaptığınız parçayı yine alın merdane ile bir daha açın.
-haşaşını sürün ve bohça gibi kapatın.
-bütün parçalara aynı işlemi uygulayın.
-şimdi şekil verelim.
-yine alıp yine açıyoruz bu sefer hamuru rulo şekle getiriyoruz ve eşit şekilde kesiyoruz.
-yağ sürdüğümüz bir tepsiye rulo parçalarını dik bir şekilde yerleştiriyoruz.
-hepsine aynı işlemi uygulayıp 180-200 derecelik fırında pişiriyoruz.

BAMYA SALATASI:

MALZEMELER:
yarım kilo bamya
4-5 adet domates
2-3 adet sarımsak
zeytin yağı
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı un

YAPIM AŞAMASI:
-bamyaların uç kısmını huni şeklinde keselim.
-kestiğimiz bamyalara elimizi hiç sürmeden bir süzgeçte yıkayalım.
-bir kaseye su koyalım limon suyunu ilave edelim üzerine un serpelim ve 15-20 dakika bekletelim.
-beklettiğimiz bamyaları süzgeçle aynı şekilde yıkayalım.
-bir tencereye bol miktarda zeytin yağı koyalım(1 çay bardağı kadar)
-yağı kızdıralım ve bamyaları içine atalım.
-bamyalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
-bamyalarımızı tencereden başka bir kaba alalım bu sefer yağlı kaba domateslerimizin kabuklarını koyup doğrayalım.
-sarımsaklarımızı ekleyelim.
-tuzunu da ilave edip sosumuzu pişirelim.
-pişen sosu bamyaların üzerine dökünce bamya salatamız hazır oluyor.

HEPSİNİ AFİYETLE,HUZURLA,NEŞE İLE YEMENİZ UMUDUYLA..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...