Şubat 05, 2014

TAVUKLU RULO BÖREK




SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Malum evde tatilde olunca her gün sizlere yeni tarifler sunabiliyorum.Sabah erkenden kalkıyorum.Ne yapabilirim diye düşünüyorum.Ya da bir gün önceden malzemelerimi hazırlıyorum.İş sadece yemeği yapmak,fotoğraflamak ve yazısını yazmaya kalıyor.Bütün hepsini öyle zevkle yapıyorum ki anlatamam.Hele fotoğraflamak beni en çok eğlendiren kısım oluyor.Bu gün sizlere Tavuklu Rulo Böreği tarifi vermek istiyorum.Ben oldukça lezzetli buldum umarım siz de beğenirsiniz.


MALZEMELER:

2 parça tavuk bonfile göğüs eti
2 adet soğan
1 adet küçük boy garnitür
kekik,karabiber,tuz
tereyağı,zeytin yağı
3 adet yufka

SOS MALZEMESİ:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytin yağı
2 çorba kaşığı tere yağı

YAPIMI:

-Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytin yağında pişirmeye başlayın.
-Pişen soğanlara 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin.
-Tavuklar küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve pişirin.
-Pişen tavuklara baharatlarını ekleyin.
-İndirmeye yakın küçük boy garnitürü ekleyin ve  hafif sulu oluyor.Suyunu çektirip ocağın altını kapatın.
-Başka bir yerde sos malzemelerini karıştırın.
-Sosa erittiğiniz ve hafif soğuyan tere yağını ekleyin.
-Yufkayı tezgaha  yayın sostan biraz üzerine gezdirin.
-Diğer yufkayı üzerine yayın sostan biraz gezdirin.
-Sosun üzerine biraz(çok değil) tavuklu harçtan yayın.
-En son yufkayı yayın sostan gezdirin.Kalan tavuklu harcı yufkanın her yerine yayın.(SOSUN HEPSİNİ DÖKMEYİN,KALANI PİŞİRİRKEN ÜZERİNE DÖKECEĞİZ)
-Yufkanın kenarlarını hafif içeriye katlayın.
-Sonra yufkayı rulo yapın.
-Rulo olan böreği biraz buzdolabında bekletirseniz daha iyi kesilir.
-Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.
-Tepsiye yağlı kağıt serin.
-Kesilen parçaları yan yatırın ve tepsiye dizin.
-Kalan sosu üzerine gezdirin.
-200-250 derecelik fırında pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...